خانه ملکی

خانه‌ی آقای ملکی یک ساختمان ویلایی قدیمی بود که مالک پس از خرید آن، شخصا برای بازسازی آن اقدام کرده بود.
با توجه به شکل هندسی ملک که مستطیلی کشیده ولی باریک به عرض 4.76 متر و طول 19.50 متر بود طراحی پلان و جانمایی فضاها برای کارفرما عملا غیر ممکن بود و بطوریکه پس از تقویت سازه ساختمان به این نتیجه رسیده بوند که کار را به یک تیم تخصصی واگذار کنند.
کار به ما ارجاع شد‌. ساختمان دارای دو طبقه با سازه‌ای ضعیف که فقط از جهت ورودی حیاط و در معبر اصلی نور میگرفت.
درخواست کارفرما یک واحد دوبلکسی دو خوابه و همچنین طراحی روف گاردن بر روی پشت بام بود.
چالش اصلی پروژه تامین نور فضاها و همچنین چیدمان و ارتباط عمودی دو طبقه با یکدیگر بود.
از سمت ورودی، حیاطی با طول 5 متر در نظر گرفته شد که هم به عنوان پارکینگ رو باز استفاده شود و هم، مرز نورگیری به فضاهای داخلی نزدیکتر باشد.
بلافاصله پس از حیاط، درب ورود به ساختمان یک فضای رخت آویز و کفشکن ورودی داخلی را تعریف میکنند. بعد از ورودی فضای پذیرایی با پنجره‌ای عریض مشرف به حیاط بود که انتهای آن آشپزخانه‌ای مفصل با جزیره‌ای چند کاربره طراحی شده.
در انتهای ملک و کورترین نقطه آن یک نورگیر به موازات ضلع کوچکتر، از ابتدا تا انتهای مرز ساختمان به عرض 1.20 متر ایجاد کردیم. و نور رو از سقف به طبقه همکف وارد کردیم.
در همکف و زیر این نورگیر پله‌های دسترسی به طبقه دوم با سه بازو کار شد. و در فضایی بین این پله و آشپزخانه سرویس های بهداشتی را قرار دادیم .
دیوار سرویس بهداشتی و دیوار آشپزخانه مشترک بودن ولی پیش آمدگی آن به حدی بود که دید مستقیم به در ورودی توالت نبود .
در طبقه دوم با حرکت بازوی آخر پله روی دیوار جانبی فرصتی ایجاد شد تا اتاق اول را همجوار با پله در نظر بگیریم و راهروی اصلی طبقه از کنار در اتاق عبور میکرد. پنجره‌ای از اتاق به فضای پله باز شد و نورگیر انتهایی، همزمان نور را به دو فضای پله و اتاق وارد میکرد.
اتاق دوم رو در ضلع جلویی ساختمان مشرف به حیاط در نظر گرفتیم اتاقی که تراس کوچکش آن را به فضای بیرون وصل میکرد.
حمام مفصلی چسبیده به دیوار اتاق خواب اصلی طراحی شد که به راحتی فضای تمام تجهیزات را تامین میکرد.
فضای بین اتاق‌ها که نه نور کافی و نه ابعاد مناسبی داشت تنها مسیر ممکن برای ارتباط با پشت بام بود.
تصمیم گرفتیم سقف این قسمت رو برداریم و روی سقف با ایجاد یک نورگیر هم بتونیم نور رو به فضا وارد کنیم و هم پله ارتباطی به پشت بام را توی همین نورگیر طراحی کنیم.
در نهایت پله‌ها به صورتی طراحی شد که فضای زیرش را بتوانیم به عنوان انبار و جلوی آن را برای فضای خدماتی استفاده کنیم.

پنت هاوس جوانمرد

این پروژه برای تیم ما کاری بسیار خاص و در عین حال عجیب و فان بود. آقای جوانمرد یک واحد مسکونی کلید اول (ساختمان نوساز که هنوز برای مستقر شدن تجهیز نشده) در طبقه ششم یک آپارتمان رو خریداری کرده بود که پس از چند هفته بررسی از ساختمان متوجه شده بود که ملک قابل سکونت نیست.
در این ملک 250 متر مربعی هیچ زاویه قائمی  وجود نداشت، شکل هندسی اتاق‌ها به صورتی بود که با گذاشتن تخت‌خواب مسیر رفت وآمد مسدود میشد. سرویس بهداشتی ترکیبی، بدون هیچ پارتیشنی مابین حمام و توالت، به صورتی طراحی شده بود که باید از روی سنگ توالت رد میشدیم و به حمام می‌رسیدیم. آشپزخانه در انتزاعی‌ترین شکل هندسی خود بدون فضای کافی برای اجرای کابینت و فضای وسیع رها شده‌ی هال، که بیشتر مناسب اجرای مراسمات و جشن‌ها بود تا نشیمن یک خانه.
شروع پروژه با تخریب تمام فضاها و لخت شدن کامل داخل این ملک بر مبنای چند خواسته و معیار مشخص بود. عواملی همچون طراحی استاندارد فضاها، سیر‌کولاسیون ارتباطی بین فضاها، تداوم بصری و ارتباط درون بنا با دو حیاط مستقر در دو گوشه ملک، تامین نور مناسب کل فضاها از سه جهت نورگیر اون، رفع زوائد بصری و زوایای غیر قائم و همچنین ایجاد فیلترهای عملکردی درون بنا.
حیاط‌ها فرصت بسیار مناسبی برای کیفیت دادن به فضاهامون ایجاد کرد.
در حیاط اصلی مشرف به خیابان ساحلی و رودخانه باغچه‌های طویلی کار شد که فضای پذیرایی و آشپزخانه با پنجره‌های قدی در ارتباط با اون بودن.
اتاق مستر مفصلی کنار حیاط پشتی قرار گرفت که این اتاق هم با پنجره‌های قدی و عریض با اون ارتباط مستقیم داشت، به درخواست کارفرما اتاقک کوچکی درون مستر برای قفسه‌های کتاب و همچنین میز کاری طراحی شد.
حمام و سرویس بهداشتی در مسیر فیلترهای ایجاد شده قرار گرفتند که برای هرکدام پنجره‌ای برای تهویه و تامین نور تعبیه شد. پنجره حمام کنار وان قرار گرفت تا علاوه بر تامین نور ویو مناسبی از کوه‌های اطرفا و رودخانه داشته باشد.
یک اتاق خواب دیگر نیز بلافاصله پس از ورودی اصلی به هال به صورتی در کنار این فضا قرار گرفت که از هال به اتاق هیچ دید و اشرافی نبود. اتاق نور مناسب جنوب می‌گیرد و در انتهای اتاق فضای کلوزتی تعبیه شده.
آشپزخانه در‌ مرکز خانه و در ارتباط مستقیم با هال و حیاط اصلی به صورتی طراحی شده که با کمترین متراژ بهینه ترین حالت ممکن را دارد و تمام تجهیزات در اون جای گرفتند و فضا کاملا غرق در نور شده

امجدی هاوس

خانه آقای امجدی

این خانه ویلایی دو طبقه که قبلا طبقه بالای اون توسط تیم ما بازسازی شده بود حدودا 300 متر زیربنا داشت.
جناب امجدی از ما خواستن طبقه همکف این خونه رو که حیاط فوق العاده ای هم رو به جنوب داشت بازسازی کنیم.
ساختمان بلافاصله پس از درب ورودی یک سالن وسیع و یکدست داشت. در انتهای اون آشپزخانه قرار می‌گرفت که با پارتیشن‌‌های سلبی از سالن جدا شده بود و بالای آشپزخانه وید نورگیر عریضی نصف آشپزخانه رو در برمیگرفت. آشپزخانه با اینکه بسیار عریض بود و متراژ زیادی داشت ولی کارفرما از فضای کم و ناکارآمد اون بسیار شاکی بود.
اتاق‌های خواب در قمست غربی بنا بصورت اتوبوسی پشت سر هم قرار داشتند یک اتاق از نورگیر بالای آشپزخانه و اتاق دیگر از حیاط نور میگرفتند.
چالش و محدودیت اصلی پروژه سیستم سازه‌ای ساختمان و همچنین درخواست‌های کارفرما بود که نمیخواستند در جای‌گذاری اتاق‌ها تغییری ایجاد شود.
موضوع اصلی و مهم که برای ما مطرح بود تقسیم فضایی این سالن بزرگ در بهینه ترین حالت خود با کمترین پرت فضا، که همزمان باید یکدست بودن و میدان دید وسیع اون هم‌حفظ میشد.
تصمیم گرفتیم که فضاها رو نه با پارتیشن‌های سلب که با ایجاد اختلاف تراز در فضاهای مختلف و همچنین حرکت سقف‌های کاذب و چندین دیوار بریده بریده که منجر به تقسیم فضا شده و همزمان دارای ترنسپرنسی مابین فضاها هستند، استفاده کنیم.
ورودی با یک جاکفشی و قفسه فلزی از دیگر فضاها مرزبندی شد تا مستقیما وارد سالن نشویم. کنار ورودی، فضای پذیرایی رو از دیگر فضاها جدا کردیم و چند پله اونو پایین تر بردیم به صورتی که تراز کف اصلی 50 سانتیمتر‌ بالاتر از پذیرایی قرار میگرفت.
پذیرایی با یک پنجره عریض قدی با حیاط ارتباط مستقیم داشت.
آشپزخانه از کف اصلی دو پله بالاتر قرار میگرفت، فضای اصلی آشپزخانه در زیر وید نورگیر طراحی شد. یک میز صبحانه خوری همتراز با آشپزخانه و در امتداد کابینت‌ها، هم‌مرز با فضای هال روی سکویی طراحی شد.
در انتهای غربی آشپزخانه فضایی برای میز غذا خوری تعبیه شد که بالاترین تراز فضاها را داشت، این فضا با آشپزخانه ارتباط مستقیم داشت و ورودی اصلی اون از قسمت هال با یک قوس نیم دایره تعریف شد.
فضای مابین غذاخوری و پذیرایی که عرض کمی داشت برای تلویزیون در نظر گرفته شد که میتونستیم یه چستر روبروی اون قرار بدیم.
در فضای حیاط جای دو تا پارک ماشین و همچنین یک آلاچیق با سقف متحرک در نظر گرفته شد و دور تا دور آلاچیق رو باغچه کار کردیم.
نمای ساختمان با کمترین هزینه ممکن با ملات سیمان تگری اندود شد و روی اون رو با رنگ نمای نانو عایق کردیم