ساختمان اداری تجاری جمشیدی

پروژه آقای جمشیدی از تجمیع دو ملک در بر یکی از خیابان‌های شلوغ شهر، زمینی ال شکل را در اختیار ما می‌گذاشت که باید برای آپارتمانی اداری تجاری طراحی میشد.
طبق خواسته کارفرما طبقه همکف به عنوان قصابی و زیرمین فضای کارگاه قصابی، و سه طبقه دو واحده روی تجاری با کاربری اداری باید طراحی میشد.
ملک فقط از جهت معبر اصلی نورگیر بود و در سه جهت دیگر همسایگی وجود داشت.
با توجه به اهمیت ویژه طبقه تجاری و همچنین بَر اصلی ساختمان که باید تماما در خدمت تجاری می‌بود، اساسی ترین مساله‌ای که تیم با آن مواجه بود دسترسی‌های به طبقات و جای‌گذاری باکس پله و آسانسور بود.
شکل هندسی ال مانند زمین فرصت خوبی بود تا کورترین نقطه رابرای فضای پله و آسانسور انتخاب کنیم و کمترین طول از بَر ملک را برای ورودی تعریف کنیم. راهرویی با عرض دو متر و طول حدودا هشت متر ما را به دستگاه پله وصل میکرد و این ارتباط عمودی، در طبقات به فضایی لابی طور میرسید که تقسیم بندی فضاها را آسان‌تر می‌کرد.
طبقه تجاری با حداکثر استفاده از بَر ملک با ارتفاع پنج متر و همچنین نیم طبقه‌ای در انتهای مغازه با نماهای کاملا شیشه به صورتی تعریف شد که از حداکثر ظرفیت‌های ملک برای ویترین و نمایش استفاده شود‌.
با توجه به وضعیت نورگیری ملک و همچنین عرض کم اون تقسیم بندی فضا در عرض زمین، برای دو واحد در طبقات امکان پذیر نبود.
یک واحد را در کشیدگی عرض ملک و تماما با پنجره‌های قدی رو به معبر تعریف کردیم و واحد دوم در انتهای ملک قرار گرفت که برای تأمین نور آن از یک نورگیر وسیع با ابعاد 4 در 3 متر چسبیده به مرز همسایگی در انتهای زمین استفاده کردیم.
سطح نورگیری بالای این وید هم فرصت تامین نور تمام فضاهای واحد را به ما می‌داد و هم از لحاظ فنی و مقررات ملی با ابعاد استاندارد خود جزء محدوده ملک حساب نمی‌شد و مالک جریمه‌ای بابت اضافه ساخت آن پرداخت نمی‌کرد.
برای واحدهای جلویی بالکن‌های طولی به گونه‌ای در عمق ملک نفوذ کردند  که کمترین سطح مقطع را با شلوغی خیابان داشته باشند و همزمان با وجود باغچه‌ و سکوی نشیمن فرصتی باشند برای استراحت‌های کوتاه و لحظه‌ای.
با توجه به اهمیت زیاد نماهای جانبی در این پروژه و همچنین نمای اصلی اون که در بر خیابان اصلی بود متریال مورد استفاده اندود سیمان لیسه سفید و روی آن رنگ نانوی عایق در نظر گرفته شد تا هم یکپارچگی و زیبایی نماها را داشته باشیم و هم از لحاظ مالی هزینه‌ها را کنترل کرده باشیم.

دفتر اداری مجتمع نیوشا

طراحی دفتر نیوشا از اون پروژ‌ه‌هایی هست که برای همه معمارها کار بسیار جذابیه، چرا که قرار بود از یه فضای بلا استفاده و کاملا پرت یا نهایتا انباری، یک دفتر کار برای کارفرما طراحی کنیم.
این فضا جزئی از یک مجتمع مسکونی 100 واحده بود. مجتمع در تراز پایین خود دارای پارکینگی در دو طبقه بود که این طبقات با دو وید وسیع به هم متصل می‌شدند.
در تراز اول همجوار با پارکینگ‌ها و مشرف به معبر چندین واحد تجاری وجود داشت که روی این واحدها و همتراز با طبقه بالایی پارکینگ، فضایی مسقف و انبار گونه وجود داشت که نسبتا متراژش هم زیاد بود.
تصمیم گرفتیم این فضا رو برای دفتر کار کارفرما که در واقع صاحب مجتمع هم بود در نظر بگیریم.
دیوار مشترک بین دفتر و وید‌های پارکینگ ها رو برداشتیم جوری که فضاهای ما کاملا غرق در نور شدند.
فضای لابی و اتاق منشی رو وسط قرار دادیم، با پنجره‌های قدی مشرف به ورودی. چون فضا نور خیلی مناسبی داشت فرصت ایجاد یک دیوار سبز رو داشتیم که جلوه‌ی زیبایی به فضا می‌داد.
اتاق مدیریت با جداره‌ی شیشه‌ای عریضی همجوار با اتاق منشی تعبیه شد و همچنین بازشوهای قدی مشرف به وید پارکینگ که کنترل ورود خروج رو خیلی راحت‌تر می‌کرد. در اتاق مدیریت فضاهای جلسات خصوصی و میز کنفرانس رو در نظر گرفتیم.
یک اتاق برای تیم فنی کارفرما در نظر گرفتیم که یک میز طولی شش کاربره برای کارهای تیمی و گروهی در مرکز اون طراحی شد.
یک راهرو که در انتهای اون یک پنجره کوچیک قرار داره ما رو به فضای آبدارخانه و سرویس می‌رسونه که کاملا از فضای کار‌ مجزا هستند

دکتر داوودی

مطب دندانپزشکی دکتر داوودی

اين پروژه ي با وجود مساحت كمش چالش هاي جالبي براي ما داشت ، يك مطب دندان پزشكي شخصي براي دوست عزيزمان آقاي دكتر داوودي .
اولين مساله ي پيش روي ما ضوابط و مقرراتي بود كه سازمان علوم پزشكي براي مطب هاي خصوصي تعريف كرده بود و الزاما بايد مو به مو رعايت ميشدند ، البته ما همواره نگاهمان به ضوابط و مقررات نگاه مثبتي است و سعي ميكنيم به چشم محدوديت و مانع به آنها نگاه نكنيم !

مساله ي دوم ذهنيتي بود كه عموم مردم از دندانپزشكي ها داشتند ! عموما مردم نسبت به بهداشت و نظافت مطب هاي دندانپزشكي در مقايسه با ديگر فضاهاي درماني حساسيت بيشتري دارند ! شايد دليلش شايعات و داستانهايي است كه مردم درمورد دندانپزشكي ها نقل ميكنند ، علي الخصوص كه در شهرهاي كوچك افرادي بصورت غيرمجاز به كار دندان مشغول هستند و شايد اين حساسيت ايجاد شده بيشتر متاثر از فعاليت اين دست افراد باشد.
لذا ما بايد در طراحي معماري اين فضا از تكنيك هايي براي القاي حس تميزي و پاكيزگي به كاربر استفاده ميكرديم ،براي اين كار ما يك تركيب رنگ سرد را انتخاب كرديم ، تركيبي متشكل از سفيد غالب و رنگ آبي . اين سفيد كه عمدتا در كف و جداره ها تا ارتفاع ١٢٠ سانتي متري ديده ميشد از سراميك سفيد رنگي با رگه هاي توسي كم رنگ تشكيل شده بود كه علاوه بر رنگ روشنش ،سطح براق آن نيز اين حس پاكيزگي را دو چندان القا ميكرد !

براي ديوارها از ارتفاع ١٢٠ به بالا يك رنگ در نظر گرفته شد كه براي انتخاب آن نير دلايلي داشتيم ، رنگي مابين آبي و خاكستري روشن شايد مقداري متمايل به سبز ، اين رنگ از نظر ما همزمان چند حس را به كاربر فضا منتقل ميكند ، اين رنگ با خود همواره آرامش و سكوني را بهمراه دارد . علاوه بر اين همانطور كه پيشتر گفتيم اين رنگ حس تميزي پاكيزگي را نير به فضا ميدهد ، مضاف بر اين آبي رنگ تخصص و كاربلدي است و ميتواند حس اعتماد را براي مشتريان بهمراه داشته باشد .
مبلمان و كمد هاي موجود در كار همگي متناسب با ابعاد فضا طراحي شده و بصورت دست ساز ساخته خواهند شد ، در طراحي مبلمان يك رنگ كرم نيز بكار برده شده است كه هدف از آن ايجاد لكه هايي از رنگ گرم در طرح براي متعادل كردن هارموني رنگ موجود در فضا بوده است .